« Wróc na portal
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
Lipiec 31, 2010, 02:06:24

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Stało się! Premiera nowego portalu już nastała!
39149 wiadomości w 3406 wątkach, wysłane przez 428 użytkowników
Najnowszy użytkownik: mukkoHooryJard
* Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
+  Forum komputerowe portalu THG.pl
|-+  Hardware
| |-+  Drukarki, Skanery i pokrewne
| | |-+  HP Photosmart All-in-One Wireless B109 N-Z - drukowanie przez wifi
« poprzedni następny »
Strony: 1 Do dołu Drukuj
Autor Wątek: HP Photosmart All-in-One Wireless B109 N-Z - drukowanie przez wifi  (Przeczytany 342 razy)
LITE
Redakcja
Użytkownik

« : Styczeń 04, 2010, 09:35:52 »

Witam!

Problem z urządzeniem wielofunkcyjnym z tytułu.
Urządzenie nie chce drukować przez wifi. Jest widoczne w sieci, jednak wysłanie dokumentu do druku powoduje komunikat błędu  "Drukowanie nie udało się z powodu awarii w systemie drukującym".
Net jest przez Livebox TP. Próbowałem ustawić adres MAC, ustawiłem udostępnienie i nic.
Drukowanie przez USB działa pięknie.
Co i gdzie trzeba ustawić, żeby ruszyło?

Pozdrawiam
LITE

robaczeq
Redakcja
Użytkownik

« Odpowiedz #1 : Styczeń 04, 2010, 18:46:35 »

moze livebox jest przyczyna ?
jesli masz mozliwosc to wez drukarke do kogos znajomego kto ma normalny router i tam przetestuj

Żadne tam ABW, ani CBA nie wie o Tobie tyle, co Twój admin :D
Yahoo12
Moderator Globalny
Użytkownik

« Odpowiedz #2 : Styczeń 04, 2010, 21:50:12 »

a jakie masz szyfrowanie bo z tego co pamiętam to tam standardowo jest 128 bit WEP
wyłącz filtrowanie macadresów przestaw szyfrownie na WPA i ustaw jakieś hasełko takie w miare znośme
Miałem podobny problem z epsonem i nie wszystko dało się ustawić z panelu na drukarce cześć trzeba było ustawiać softowo po podpięciu drukarki do kompa właśnie z szyfrowaniem był kłopot.
LITE
Redakcja
Użytkownik

« Odpowiedz #3 : Styczeń 08, 2010, 11:06:26 »

a jakie masz szyfrowanie bo z tego co pamiętam to tam standardowo jest 128 bit WEP
wyłącz filtrowanie macadresów przestaw szyfrownie na WPA i ustaw jakieś hasełko takie w miare znośme
Miałem podobny problem z epsonem i nie wszystko dało się ustawić z panelu na drukarce cześć trzeba było ustawiać softowo po podpięciu drukarki do kompa właśnie z szyfrowaniem był kłopot.

Witam!

A czy jakieś inne propozycje? Bo to mam na wyjeździe i nie mogę podskoczyć ot tak i sprawdzić.
Chcę nazbierać jak najwięcej rozwiązań i je sprawdzić za jednym zamachem.

Pozdrawiam,
LITE

Strony: 1 Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC | Sitemap Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.37 sekund z 29 zapytaniami. (Pretty URLs adds 0.066s, 2q)