« Wróc na portal
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
Wrzesień 07, 2010, 16:46:58

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Stało się! Premiera nowego portalu już nastała!
39193 wiadomości w 3426 wątkach, wysłane przez 434 użytkowników
Najnowszy użytkownik: beysone
* Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
+  Forum komputerowe portalu THG.pl
|-+  Hardware
| |-+  Dyski twarde, Napędy, Pamięci masowe i pokrewne
| | |-+  LG GSA-4082B wykrywana jako GSA-4081B
« poprzedni następny »
Strony: 1 Do dołu Drukuj
Autor Wątek: LG GSA-4082B wykrywana jako GSA-4081B  (Przeczytany 582 razy)
stingerek
Gość
« : Czerwiec 02, 2009, 17:37:23 »

No mam taką nagrywarkę, ale coś świruje, to cd nie czyta to dvd nie czyta i wogóle ma ze sobą problemy..
Pomyślałem że jej wgram nowszy firmware... ściągnałem najnowszy A208... ja do flashowania a tu zonk.. nie rozpoznano modelu.
Zerkam jeszcze raz na naklejke i tak dalej.. i wszystko się zgadza 4082B...
Ale w menadżerze urządzeń.. na 3 różnych kompach jest 4081B... więc...pytanie:
- czy ktoś wcześniej do 4082B wgrał bios od 4081B ? jeśli tak to czy jest jakiś przełącznik FOrce pozwalający na siłowe wgranie Biosu ?

- lub.. czy ktoś nakleił naklejkę z 82 na 81.... co jest nierealne.. bo naklejka jest orginalna i nienaruszona.

da sie jakoś wgrać bios siłowo ?
Glaca
Profesjonalista
Użytkownik

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 02, 2009, 18:42:23 »

Spróbuj w Nero Info Tool ustawic w zakładce ASPI --nie Nero ASPI--tylko system ASPI.
Ciekawy jestem jaka Ci tam wyczyta nagrywarke

Porzućcie wszelką nadzieję,wszyscy, którzy tu wkraczacie......
stingerek
Gość
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 02, 2009, 21:12:10 »

Nie mam nero.
Glaca
Profesjonalista
Użytkownik

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 02, 2009, 21:46:53 »

A próbowałes najnowszy bios do 4081B.Spróbuj moze pomorze zmiana---o siłowym wgrywaniu biosu nic nie słyszałem :(

Porzućcie wszelką nadzieję,wszyscy, którzy tu wkraczacie......
stingerek
Gość
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 02, 2009, 22:21:31 »

no wlasnie.. problem polega na tym ze wlasnie wgrywalem najnowszy bios do 4081B i wchodzi bez mydła..
Natomiast nagrywara to 4082B..... na naklejce napisane.. żeby zamienić naklejki ktoś musiałby się dobrze postarać i wymienić całą górną część obudowy..
antihrist
Gość
« Odpowiedz #5 : Czerwiec 02, 2009, 23:43:04 »

gdyby to byl lite-on to jest taki programik jak Flashfix
Flasfix jest to programem, który pozwala na patchowanie większości programów flashujących LiteOn-a, dzięki czemu nasz firmware będzie mógł zostać wgrany do KAŻDEGO napędu. Flashfix nie zmienia samodzielnie biosu, wyłącza jedynie funkcję sprawdzającą wersję/model naszego urządzenia, programu flashującego. Jest to przydatne gdy chcemy np. powrócić do starej wersji biosu lub ponownie wgrać ten sam bios, ale program flashujący nam na to nie pozwala. Jest to bardzo prosta i szybka aplikacja jednak uruchamiając ją NALEŻY BYĆ W 100% PEWNYM, że posiadamy odbowiednią dla naszej nagrywarki wersję biosu.

poszukaj czegos takiego pod LG :)
stingerek
Gość
« Odpowiedz #6 : Czerwiec 03, 2009, 09:55:58 »

szukałem właśnie i lipa... albo nie istnieje (na forach nikt o tym nie słyszał) lub ja nie potrafie znaleźć.
Strony: 1 Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC | Sitemap Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.101 sekund z 25 zapytaniami. (Pretty URLs adds 0.03s, 2q)