« Wróc na portal
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
Wrzesień 07, 2010, 16:38:50

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Stało się! Premiera nowego portalu już nastała!
39193 wiadomości w 3426 wątkach, wysłane przez 434 użytkowników
Najnowszy użytkownik: beysone
* Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
+  Forum komputerowe portalu THG.pl
|-+  Hardware
| |-+  Inny
| | |-+  Jaki odtwarzacz DVD?
« poprzedni następny »
Strony: 1 Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Jaki odtwarzacz DVD?  (Przeczytany 1029 razy)
novy
Użytkownik

« : Czerwiec 17, 2007, 17:26:39 »

Witam! Były juz telefony, aparaty, rozmaite cuda na kiju. A ja chcialbym zapytac, jaki odtwarzacz dvd polecacie? Poki co jestem zielony w temacie i nie mam zadnych faworytów. Cena około 200zł .

Może cos takiego?

Pomaranczowemu mowimy stanowcze NIE!
nbj
Użytkownik

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 17, 2007, 23:01:13 »

Manta ?? A fuj...
Mam i polecam. Czyta wszystko oprócz QuickTime, RMVB i WMV, ale nikt nie ścią... yyy, tzn. ogląda filmów w tych formatach. A pozatym tani i mały, wszędzie go upchniesz.
stingerek
Gość
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 17, 2007, 23:08:02 »

Widzialem bardzo podobny tylko ze o polowe nizszy....
Mniej zrzucajacy sie w oczy za 150zł w Carrfour... 8zł rata miesieczna ;D
robaczeq
Redakcja
Użytkownik

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 18, 2007, 07:27:56 »

Nie wiem czy zauwazyliscie ze ta manta i korr maja prawie identyczne piloty, rozniace sie tylko logiem producenta :>

Żadne tam ABW, ani CBA nie wie o Tobie tyle, co Twój admin :D
nbj
Użytkownik

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 18, 2007, 11:47:21 »

Zauważyłem już wcześniej, ale pilot to nie wszystko. Manta kojarzy mi się z takim total shit'em, natomiast korr (wiwa też) jest na flakach bellwooda, a to jest już bardzo dobra firma w tym przedziale cenowym.
robaczeq
Redakcja
Użytkownik

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 18, 2007, 11:58:51 »

Z tego co kiedys czytalem na divx.pl to bellwood i wiwa maja te same bebechy co manta, ale nie dam za to glowy :)

Żadne tam ABW, ani CBA nie wie o Tobie tyle, co Twój admin :D
pkorczyn
Użytkownik

« Odpowiedz #6 : Czerwiec 18, 2007, 12:04:57 »

Ja słyszałem o Bellwoodzie dobre słowa (kolega go ma), a co w środku to ciężko wyczuć, może jednak nie manta...
canis_lupus
Administrator
Użytkownik

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #7 : Czerwiec 18, 2007, 14:39:15 »

Manta i korr to to samo. inny tylko producent obudowy.
Swoją dlaczego manta fuj?
Własnie zakupiłem takową i spisuje się znakomicie.
Porównajcie sobie tą mantę z proponowanym wyżej korr'em. Nie są jakoś tak dziwnie do siebie podobne?

"I love you Cię" Różyczko...
C-N-S-M
Użytkownik

« Odpowiedz #8 : Czerwiec 18, 2007, 15:56:43 »

Manta w niektórych modelach ma najgorsze układy zasilania jakie widziałem w sprzęcie RTV, natomiast we wszystkich ma najtańsze moduły optyczne.

Producentów elektroniki do odtwarzaczy jest 3, każdy produkuje kilka modeli + wariacje n/t firmware. Reszta to kombinacje elektroniki / mechaniki / obudowy robione na zamówienie importera, jak zamawiający ma kaprys to mu sklecą dowolną konfigurację.
Rok temu z tanich marek Korr miał najlepszy soft i lasery, jak jest teraz nie wiem.
canis_lupus
Administrator
Użytkownik

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #9 : Czerwiec 18, 2007, 16:15:52 »

Z tego co pamietam to w mantach jest SF-HD65. Całkiem przyzwoity i tani laser.

novy
Użytkownik

« Odpowiedz #10 : Czerwiec 18, 2007, 16:21:29 »

Więc w koncu co brac? A moze rozsadniejszym pomyslem bedzie podlaczenie kompa do tv? :p

Pomaranczowemu mowimy stanowcze NIE!
canis_lupus
Administrator
Użytkownik

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #11 : Czerwiec 18, 2007, 16:22:43 »

Co byś nie wziął i tak bedzie działało. 2 lata gwarancji masz.

genpw
Użytkownik

« Odpowiedz #12 : Wrzesień 20, 2008, 18:02:35 »

Witam. Odświeżam ten temat, gdyż nie ma sensu zakładać podobnego. Jako że moje stare DVD nie "czyta" avi, a mi już serdecznie znudziło się konwertowanie z avi do dvd chciałbym kupić jakieś tanie Dvd z odtwarzaniem formatów Divix itp. Nie musi być markowe, mieć pełno bajerów, ale nie może mieć kłopotów z odtwarzaniem polskich napisów w formacie "txt" itd. Słyszałem że fajny stosunek cena/jakość mają w tym względzie "Wiwa" i "Korr". Ile jest w tym prawdy, no i który ewentualnie model wybrać?

Nie traktujmy życia zbyt poważnie, ostatecznie i tak nikt nie wychodzi z niego żywy. - Morrison
Marcepan
Redakcja
Użytkownik

« Odpowiedz #13 : Wrzesień 20, 2008, 18:08:53 »

Mój kumpel ma Korra właśnie. Łyka wszystko co mu się tylko da, do zwykłego domowego używania bdb. i tani przy tym. Niestety nie pamiętam już modelu tego odtwarzacza..
nbj
Użytkownik

« Odpowiedz #14 : Wrzesień 20, 2008, 22:52:45 »

Też mam Korra, model sprzed dwóch lat, taki malutki. Divx, Xvid i całą resztę odtwarza nawet z napisami w .sub/.txt. Polecam. Wiwy są robione na tych samych flakach, bierz to co tańsze/ładniejsze. Nowe modele mają gniazdo USB - bardzo wygodny bajer. Film wrzucasz na pendraka i oglądasz bez nagrywania na płyty. Cyfrówkę czy odtwarzacz mp3 też bez problemu obsłuży.
stingerek
Gość
« Odpowiedz #15 : Wrzesień 21, 2008, 13:23:03 »

ELEMIS
Mi się udało wyrwać w RTVEUROAGD za 99zł... W DVD nie ma nic szczególnego jednak, wygląda fajnie i poprostu działa tak jak ma działać.
Jednak zrobiłem się w ciula.. bo za 189zł widziałem odtwarzacz który może czytać dane bezpośrednio z PenDrive'a za pośrednictwem USB... nagrywanie płyt mnie ostatnio bardzo drażni.

EDIT:
Dobra, teraz widze że się na prawde sfrajerowałem: KORR
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 21, 2008, 13:25:16 wysłane przez stingerek » Zapisane
genpw
Użytkownik

« Odpowiedz #16 : Wrzesień 21, 2008, 14:46:37 »

Wstępnie myślę o którymś z tych trzech:
http://allegro.pl/item442229728_korr_2268_dvd_divx_xvid_pol_txt_usb_gwar_zwrotu.html
http://allegro.pl/item435439391_wiwa_128u_usb_dvd_divx_xvid_txt_gwarancja_2_lata.html
http://allegro.pl/item437495896_dvd_elemis_944hd_hdmi_usb_divx_sd_mmc_ms_gwar_f_v.html

co do tego Elemisa, to nie wiem czy czyta on "txt", ale z kolei ma wymiary które "podchodzą" pod resztę mojego graciarstwa, Wiwa i Korr są małe i wyglądały by tak ni przypiął ni przyłatał. @stingerek, czy ten Elemis ma możliwość aktualizacji softu?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 21, 2008, 14:56:59 wysłane przez genpw » Zapisane

Nie traktujmy życia zbyt poważnie, ostatecznie i tak nikt nie wychodzi z niego żywy. - Morrison
stingerek
Gość
« Odpowiedz #17 : Wrzesień 21, 2008, 23:24:45 »

O aktualizacji softu nic mi nie wiadomo przynajmniej o tej oficjalnej. Natomiast na 100 % da sie to zrobic, ciekawe tylko czy ogranicza sie to do specjalnej plytki czy wlutowaniem nowego EEPROM'a.
Bierz Elemisa jak ci sie podoba.
nbj
Użytkownik

« Odpowiedz #18 : Wrzesień 22, 2008, 17:41:54 »

Ja bym brał pełnowymiarową Wiwę albo Korra z USB. Te większe niczym się nie różnią poza wymiarami.
genpw
Użytkownik

« Odpowiedz #19 : Wrzesień 23, 2008, 19:27:20 »

Ja bym brał pełnowymiarową Wiwę albo Korra z USB. Te większe niczym się nie różnią poza wymiarami.

A można prosić o konkretne modele, dzisiaj wypaczyłem tego Elemisa, no i trochę się "łamię" gdyż fajna cena, no i ewentualny odbiór osobisty (mieszkam w Tychach)
http://allegro.pl/item444617076_dvd_elemis.html

nbj
Użytkownik

« Odpowiedz #20 : Wrzesień 23, 2008, 22:48:48 »

http://allegro.pl/item435838199_wiwa_228u_dvd_divx_xvid_usb_pol_txt_fv_gw_zwrotu.html
http://allegro.pl/item440526306_korr_3358u_usb_fvat_katowice_sklep.html

Cena za tego Elemisa niezła, no i jeszcze przesyłka odchodzi. Jeśli nie zależy Ci na USB to można go śmiało brać. To co podałem w linkach, wyjdzie o ok. 60zł drożej, ale USB posiada. Wybór należy do Ciebie ;)
stingerek
Gość
« Odpowiedz #21 : Wrzesień 24, 2008, 17:32:32 »

genpw - wlasnie takiego samego ja mam.
Urzadzenie jest fajne, proste, zapewnia wsyzstkie potrzebne wyjscia łacznie z optycznym. Wejscie na sluchawki (duzy jack) zestaw najpotrzebniejszych opcji i prezentuje sie bardzo fajnie (ale to juz kwestia gustu)
genpw
Użytkownik

« Odpowiedz #22 : Wrzesień 24, 2008, 22:13:28 »

kupiłem tego Elemisa, nówka ma tydzień, ludzie dostali go w promocji pralki (był dodany jako bonus), no ale jest mały problem. Nagrałem kontrolnie płytkę DVD-R Verbatima z 6 filmami. Widzi je bez łaski, napisy również ale podczas odtwarzania nieregularnie następuje chwilowe zatrzymanie obrazu połączone z przeskokiem o parę klatek w przód. Nie wiem czym to może być spowodowane:
1. Nie pasuje mu płytka
 2. Nagrałem z za dużą szybkością ( x 6)
 3. czy może w Nero Express 8 niepotrzebnie zaznaczyłem opcję " Zwiększ zgodność plików MPEG-4 (Divix) z odtwarzaczami DVD zgodnych ze standardem MPEG-4"
Może ktoś miał podobne problemy, bo trochę szkoda mi płytek na eksperymenty. Filmy na kompie w ALLPlayerze idą bez łachy

zelazny
Profesjonalista
Użytkownik

« Odpowiedz #23 : Wrzesień 24, 2008, 22:32:02 »

Ta opcja w nero jest zwykle kłopotem.

Boże spraw, aby mi się tak chciało, jak mi się nie chce.
genpw
Użytkownik

« Odpowiedz #24 : Wrzesień 26, 2008, 17:14:31 »

Faktycznie ponowne nagranie bez tej opcji w Nero i działa. Mam jeszcze drobne pytanie. Jakich płytek jest korzystniej używać DVD-R, czy DVD+R, oraz że niektóre filmy (te w rozmiarze kinowym za Chiny nie dają się rozszerzyć) czy jest jakiś program który zmienia format obrazu na np 16:9 w Avi przed nagraniem go na płytkę, ale bez konwertowania do DVD

canis_lupus
Administrator
Użytkownik

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #25 : Wrzesień 29, 2008, 19:13:06 »

VirtualDub.

genpw
Użytkownik

« Odpowiedz #26 : Wrzesień 29, 2008, 22:12:14 »

A konkretniej jak to się robi?

stingerek
Gość
« Odpowiedz #27 : Wrzesień 29, 2008, 22:40:46 »

powinna być jakaś prosta opcja w stylu "Output Format" i tam gdzies na pewno znajdzie sie rozdzielczosc i inne parametry obrazu wyjsciowego.
Strony: 1 Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC | Sitemap Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.3 sekund z 90 zapytaniami. (Pretty URLs adds 0.096s, 2q)