« Wróc na portal
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
Wrzesień 10, 2010, 20:54:52

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Stało się! Premiera nowego portalu już nastała!
39195 wiadomości w 3426 wątkach, wysłane przez 436 użytkowników
Najnowszy użytkownik: antihrist
* Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
+  Forum komputerowe portalu THG.pl
|-+  Hardware
| |-+  Karty graficzne
| | |-+  Sterowniki Radeon X1950Pro
« poprzedni następny »
Strony: 1 Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Sterowniki Radeon X1950Pro  (Przeczytany 577 razy)
orlan297
Użytkownik

« : Październik 09, 2007, 06:55:05 »

Wiem że jest to strona poświęcona hardwerowi, ale chyba mogę zapytać.

Jakie są według was najlepsze sterowniki do X1950Pro??? Oficjalna strona poleca Catalist 7.9, chociaż jest już dostępna wersja 7.10. Słyszałem że bardzo dobrze w kartach ATI spisują się sterowniki Omegi, choć nigdy nie miałem z nimi styczności. A co wy polecacie? Co wybrać najlepiej?
genpw
Użytkownik

« Odpowiedz #1 : Październik 09, 2007, 11:18:27 »

Zdecydowanie polecam omegi

http://www.omegadrivers.net/

Nie traktujmy życia zbyt poważnie, ostatecznie i tak nikt nie wychodzi z niego żywy. - Morrison
Dexterxx
Administrator
Użytkownik

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : Październik 09, 2007, 11:32:26 »

Omegi to optymalizowane sterowniki na bazie oryginalnych... ja bardziej polecam jednak oryginalne, najnowsze używać (w przypadku nowych kart)

genpw
Użytkownik

« Odpowiedz #3 : Październik 09, 2007, 11:44:18 »

Omegi to optymalizowane sterowniki na bazie oryginalnych... ja bardziej polecam jednak oryginalne, najnowsze używać (w przypadku nowych kart)

Nie od dziś wiadomo że catalisty mają w cholerę błędów, a omegi są w znacznej mierze poprawioną ich wersją no i odchudzoną. Najlepiej spróbować obu, i wybrać co lepiej będzie pasować. Ja jeszcze za czasów R9800 jak spróbowałem omeg to catalisty omijałem szerokim łukiem

Nie traktujmy życia zbyt poważnie, ostatecznie i tak nikt nie wychodzi z niego żywy. - Morrison
Dexterxx
Administrator
Użytkownik

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : Październik 09, 2007, 11:56:59 »

Tego nie wiem :-) Jestem po stronie nVidii..

zelazny
Profesjonalista
Użytkownik

« Odpowiedz #5 : Październik 09, 2007, 15:25:32 »

Omegi, tylko i wyłącznie, Catalisty to kupa jakich mało.

Boże spraw, aby mi się tak chciało, jak mi się nie chce.
orlan297
Użytkownik

« Odpowiedz #6 : Październik 11, 2007, 06:09:34 »

Tak, tylko że omegi to nieoficjalne sterowniki, a w ostrzeżeniach pisze że instalacja takiego oprogramowania może USZKODZIĆ SPRZĘT!
Harvi
Użytkownik

« Odpowiedz #7 : Październik 11, 2007, 14:48:15 »

heh, wierzysz w to? :)
Masa osob uzywa omegi, ja na moim radku dawnym też używałem..nic sie nie działo.
genpw
Użytkownik

« Odpowiedz #8 : Październik 11, 2007, 15:08:18 »

Tak, tylko że omegi to nieoficjalne sterowniki, a w ostrzeżeniach pisze że instalacja takiego oprogramowania może USZKODZIĆ SPRZĘT!

Myślę że to ostrzeżenie jest standardowym zabezpieczaniem producentów softu przed ewentualnymi roszczeniami. Zresztą dołączone jest tam również multires i atitool a tym jeśli niewłaściwie podziałasz możesz coś napłochać, ale instalować tego nie musisz- wystarczy odhaczyć podczas instalki. 

Strony: 1 Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC | Sitemap Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.262 sekund z 46 zapytaniami. (Pretty URLs adds 0.065s, 2q)