« Wróc na portal
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
Wrzesień 10, 2010, 20:52:43

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Stało się! Premiera nowego portalu już nastała!
39195 wiadomości w 3426 wątkach, wysłane przez 436 użytkowników
Najnowszy użytkownik: antihrist
* Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
+  Forum komputerowe portalu THG.pl
|-+  Hardware
| |-+  Wyświetlacze, rzutniki, panele
| | |-+  Obniżenie podświetlenie LCD poniżej ustawień fabrycznych – możliwe??
« poprzedni następny »
Strony: 1 Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Obniżenie podświetlenie LCD poniżej ustawień fabrycznych – możliwe??  (Przeczytany 124 razy)
Huk
Użytkownik

« : Listopad 09, 2009, 18:29:28 »

Witam wszystkich – od jakiegoś czasu posiadam lapka MSI-VR630, sprzęt jak dla mnie całkiem dobry – tylko czas pracy na baterii... no jak dla mnie tragedia: w trybie max oszczędności, przy powyłaczanych jajkach procka, minimalnym taktowaniu wszystkich podzespołów i wgraniu filmu w 100% do ramu (mplayer+cache) udało mi się wyciągnąć około 1:45 minut – a jak próbowałem w coś co nieco bardziej obciąża procka grać, czas zleciał do poniżej godziny. Czas średni przy normalnych ustawieniach większości systemów operacyjnych to ok. 1:30 minut.

Czas jak widać nie rewelacyjny – tym bardziej jak widzę nawet w tańszych lapkach te 30 minut więcej. Teraz ciekawostką jest fakt że panel LCD lapka (wg sterów Nvidii – jakiejś niezbyt mi znanej firmy Seiko) nawet na minimalnych ustawieniach świeci dość mocno – powiedziałym że mój lapek na minimum świeci tak jak niektóre w ustawieniach 30-40% - co wyjaśniało by bardzo krótki czas pracy na baterii. No i stąd myśl czy nie dało by się jakoś programowo zaniżyć podświetlenia poniżej tego minimum ustawionego przez producenta. No i jeżeli jest to możliwe – czy jest bezpieczne dla monitora.

Z góry dzięki za informacje.

Pozdrawiam.
zelazny
Profesjonalista
Użytkownik

« Odpowiedz #1 : Listopad 10, 2009, 17:32:05 »

Riva tunerem bym się pobawił.

Boże spraw, aby mi się tak chciało, jak mi się nie chce.
Strony: 1 Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC | Sitemap Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.115 sekund z 27 zapytaniami. (Pretty URLs adds 0.031s, 2q)